1. Anasayfa
  2. HABERLER

Tayvan, Kömür Yerine Jeotermal Enerji Santrali Kuracak

Tayvan, Kömür Yerine Jeotermal Enerji Santrali Kuracak

Tayvan’ın çevreci Kao Cheng-Yan sivil toplum kuruluşları (STK’lar) yıllık toplantısında, Tayvan Hükümeti kömürle çalışan Shenao Santrali’nde planlamayı bırakmalı ve bunun yerine bir jeotermal enerji santrali kurması yönünde ortak karara vardılar.

STK’ların bu yılki 15’inci toplantısında “Sürdürülebilir Tayvan, Sivil Eylemler” başlıklı ve Yaşam Koruma Derneği, Tayvan Çevre Koruma Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenmiştir.

Toplantıda ülkenin enerji politikası yönünden pek çok tartışma konusu açıldı, Özellikle de yeni Taipei Şehri’nin Rueifang Bölgesi’nde devlet tarafından işletilen Tayvan Power Co (Taipower) kömürle çalışan Shenao fabrikası.

14 Mart’tan bu yana İnşaat projesi yürütülen New Taipei, sivil grupların muhalefeti üzerine bir Çevresel Koruma İdaresi çevre etki değerlendirmesi yaptıktan sonra pek çok eleştiriye yol açtı.

Shenao fabrikası yüzde 4’ü merkezi ve güney bölgelerindeki elektrik ihtiyacını karşılamak için inşa edildi ve bu enerji santrallerinden iletiliyor, Bakan Olmadan Bakan Chang Ching-sen bir radyo röportajında,

“Hükümetin kömür yakma emisyonları ile daha fazla hava kirliliği ve karbonun önlenmesi amacıyla Shenao fabrikasında planlanan kömürle çalışan iki jeneratörü jeotermal tesislerle değiştirmeye çağırdı”

Fabrikanın planlanan konumu, volkanik Keelung Adacığından yaklaşık 7 km uzaklıkta ve dolayısıyla bir jeotermal tesise ev sahipliği yapmak için iyi bir konumda bulunduğunu söyledi.

Eski Ulusal Politika Danışmanı Rex How, Taipower güç kaynağını artırmak ve çeşitlendirmek için çalıştığını, ancak güç talebinin yönetimini geliştirmek için çok az çaba sarf ettiğini,söyledi.

Kurum, bu yıl sonuna kadar 200.000 hanede “akıllı” elektrik sayaçlarını kurmaya söz verdi, ancak geçen yılın sonunda bu cihazların sadece 10.351 hanede kurulu olduğunu belirten Nasil, toplam 1,3 milyon hanehalkının halen ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi.

Eğer yardımcı program güç talebinin yönetimini ilerlemezse daha fazla enerji santrali kurulacaktır.

Kaynak