1. Anasayfa
  2. Etkinlikler

Etkinlikler


2024 Jeotermal Yükseliş Konferansı

Başlangıç tarihi: 27 Ekim 2024
Bitiş tarihi: 30 Ekim 2024
Zaman: 00:00
Konum: Hılton Waıkoloa Vıllage
grc

GRC, jeotermal endüstrisinin küresel doğasını yansıtan ve endüstri, akademi, hükümet ve genel halktan insanları bir araya getiren, jeotermal endüstrisinin amiral gemisi olan yıllık konferansıdır. 

EAGE Yıllık 2024

Başlangıç tarihi: 10 Haziran 2024
Bitiş tarihi: 13 Haziran 2024
Zaman: 00:00
Konum: OSLO NORWAY
eage

Sizi 10-13 Haziran 2024’te hareketli Oslo şehrinde gerçekleşecek 85. EAGE Yıllık setine davet etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz ! Program, son teknoloji ürünü bir konferans, sergi, atölye çalışmaları, kısa kurslar, saha gezileri ve topluluk ve öğrenci etkinliklerini içerir.

Güvenli ve sürdürülebilir bir enerji geleceği için teknoloji ve yetenek teması , EAGE topluluğumuzun içinde yaşadığımız ve çalıştığımız toplumlara yaptığı en önemli katkıyı özetlemektedir. Bizi sürdürülebilir bir enerji geleceğine doğru ilerletme konusunda tartışmaları ateşleyecek düşündürücü tartışmalara kendinizi hazırlayın. enerji geleceği, tüm bunları yaparken en son teknolojiden yararlanıyor ve olağanüstü yetenekleri besliyor.

Jeotermal Maden Suyu Enerji Sempozyumu

Başlangıç tarihi: 24 Nisan 2024
Bitiş tarihi: 26 Nisan 2024
Zaman: 00:00
sempozyum

Jeotermal Maden Suyu Enerji Sempozyumu 24 Nisan 2024 Çarşamba gününden 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleşecek. Etkinlik İngiltere’de yüz yüze, dünya genelinde ise çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Yakında sunum çağrısı yapılacaktır.

Küresel Jeotermal Etki Zirvesi

Başlangıç tarihi: 23 Nisan 2024
Bitiş tarihi: 24 Nisan 2024
Zaman: 00:00
Konum: Lahey, Hollanda
global


Jeotermalin geleceğini finanse etmek

Küresel Jeotermal Etki Zirvesi 2024, gezegenimizin geleceği için kritik olan bir misyonu üstleniyor: jeotermal enerjinin finansmanı. Jeotermal enerji hakkındaki konuşmalar genellikle teknolojik ilerlemesi, ekolojik faydaları ve yenilenebilir bir kaynak olma potansiyeli etrafında dönüyor. Ancak, aynı derecede hayati olan ancak sıklıkla gözden kaçırılan bir boyut daha var: mali boyut.

Küresel Jeotermal Etki Zirvesi 2024’ün rolü

Küresel Jeotermal Etki Zirvesi 2024, bu finansal konuşmanın merkez üssü olmayı hedefliyor. Jeotermal sektöründen uzmanları, finansal kurumları, devlet kurumlarını ve etki yatırımcılarını bir araya getiren GGIS2024, diyalog, işbirliği ve stratejik planlama için bir platform oluşturacak. Oturumlarda finansman modelleri, risk yönetimi, kamu-özel ortaklıkları, etki yatırımı ve daha fazlası incelenecek.

Finans konusuna odaklanmak sadece zirvenin teması değil; jeotermal enerjiye yaklaşımımızda bir dönüm noktasıdır. GGIS2024, finansal hususları doğrudan ele alarak paradigmaları değiştirmeye, yeni ortaklıklar kurmaya ve küresel bir jeotermal rönesansın önünü açmaya hazırlanıyor.

Bu kritik çabamızda bize katılın. GGIS2024’e katılımınız, sponsorluğunuz veya serginiz bir iş fırsatından daha fazlasıdır; sürdürülebilir, adil ve müreffeh bir geleceğin duruşudur.

Termal Enerji Şebekesi Sempozyumu

Başlangıç tarihi: 12 Mart 2024
Bitiş tarihi: 14 Mart 2024
Zaman: 00:00
Konum: Rochester, Minnesota
thermal

Sempozyuma Genel Bakış – Neden Termal Enerji Ağları?

Ülke çapındaki şehirler ve belediyeler aynı enerji kaynaklı sorunla karşı karşıyadır: Karbon emisyonlarını azaltırken ve/veya ortadan kaldırırken maliyetleri nasıl azaltıp güvenilirliği nasıl arttırabiliriz? Termal Enerji Ağları (TEN’ler), son teknoloji uygulamalarda yeni bir çığır açan lider bir çözüm olarak hızla ortaya çıktı. Kuzeydoğuda, New York Eyaleti ve Massachusetts’te tasarlanan ve kurulan sistemlerle başladı ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki diğer birçok örnekle birlikte. New York, kamu hizmetlerinin Termal Enerji Ağlarını uygulamasını zorunlu kılan 2022 Termal Enerji Ağı ve İş Yasası’nı yürürlüğe koydu. Vermont, Colorado, Illinois ve Washington gibi diğer birçok eyalet ve belediyeler, geliştirilmekte olan benzer mevzuata sahiptir veya benzer mevzuatı halihazırda yasalaştırmıştır.

Bu kadar büyük bir ihtiyaç yoğunluğu ve bu altyapı düzeyindeki projeleri hizmet ölçeğinde kurma arzusuyla birlikte toplulukların soruları var: “İçeriye nasıl gireceğiz? Nereden başlayalım? Başarılı uygulamanın yol haritası nedir?”

Sizin için cevaplarımız var! Termal Enerji Şebekeleri Sempozyumu’na devlet yetkilileri, kent yöneticileri, yasa koyucular, geliştiriciler, mimarlar ve mühendisler tam anlamıyla katılacak. Amaç, Termal Enerji Ağları ve toplumlarınızın yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmaları için sağladıkları fırsatlar hakkında başkalarını eğitmek ve işbirliği yapmaktır.

Katılımcılar, topluluklarına veya şehirlerine bu termal enerji ağlarının kurulumuna yönelik yola nasıl başlayacakları konusunda onlara sağlam bir temel sağlayan iki günlük içgörülerden, öğrenimlerden ve bilgilerden yararlanacak. Ayrıca katılımcılar, yol boyunca onlara rehberlik edecek değerli tanıdıklar ve bağlantılar kurmuş olacaklar.

Sokakları yıkmak ve binalar arasında enerjiyi paylaşacak termal boru hatları kurmak hiç de küçümsenecek bir iş değil; ancak artık jeotermal çözümlerin her zamankinden daha verimli ve uygun maliyetli olduğu bir zamanda bunu yapabilecek araçlara, yeteneğe, ticarete ve mühendisliğe sahibiz. İhtiyacınız olan tek şey, Termal Enerji Ağları Sempozyumu’na kayıt yaptırarak yolculuğunuza başlamanız ve topluluğunuzu enerji bağımsızlığı yolunda başlatmaya hazır olmanızdır.

JMO-JEOTERMAL

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Jeotermal Kaynaklar ve Doğla Mineralli Sular Komisyonu tarafından “Jeotermal  Kaynaklı Modern Teknolojik Seralar ve Ülkemizde Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgeleri Gelişimi” konulu seminer,  Jeoloji Yüksek Mühendisi Fatih ÜÇGÜN tarafından çevrimiçi olarak verilecektir.

Sözkonusu seminerde, jeotermal kaynakların modern teknolojik seralarda kullanımı ve dünyada ki uygulamaları ile hakkında bilgiler paylaşılacak, Jeotermal Enerji Kaynaklarıyla merkezi ısıtma sistemi kurularak ısıtma sağlanacak ‘Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgeleri’ hakkında bilgiler paylaşılacaktır.

28 Şubat 2024 Saat 20.30 da çevrimiçi (Zoom üzerinden) olarak yapılacak webinara tüm meslektaşlarımız  ve halkımız davetlidir.

Konu: Jeotermal Kaynaklı Modern Teknolojik Seralar ve Ülkemizde Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgeleri Gelişimi
Tarih: 28 Şub 2024
Saat: 20.30

Zoom Bağlantısı
https://us02web.zoom.us/j/87404105204?pwd=Qlc5L2tpSmVFVDlkYWp1bUxmWGlNQT09
Toplantı Kimliği: 874 0410 5204
Parola: jeotermal

2024 Taiwan Internetıonal Geothermal Conference

Başlangıç tarihi: 20 Şubat 2024
Bitiş tarihi: 21 Şubat 2024
Zaman: 09:00 - 17:00
Konum: Kwo-Kwang Konferans Salonu, Tayvan CPC Şirketi
taiwan

Lütfen TIGC 2024 için bize katılın! Ekonomik İşler Bakanlığı Enerji Bürosu, 20-21 Şubat 2024 tarihlerinde “Tayvan Uluslararası Jeotermal Konferansı 2024” e ev sahipliği yapacak . Tayvan’ın jeotermal politikaları ve gelişmelerine ilişkin güncellemeleri sizlerle paylaşacağız. Ayrıca uluslararası jeotermal toplulukların en son trendler ve teknik güncellemeler hakkında sunumları da olacak. Ayrıca bu hayati kaynağı uluslararası ortaklarla işbirliği içinde geliştirmek isteyen yerel şirketlerle de tanışabileceksiniz.

PS. Forumun tamamı İngilizce olarak gerçekleştirilecektir.

Yenilenebilir Enerjide Görünmeyen Güç: JEOTERMAL

Başlangıç tarihi: 9 Mayıs 2023
Bitiş tarihi: 11 Mayıs 2023
Zaman: 10:00 - 00:00
Konum: Fuar İzmir
1682595889695

Temiz Enerji’nin başkenti İzmir, 9-11 Mayıs tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek “Wenergy Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı”na hazırlanıyor.

“Türkiye’nin en güçlü temiz enerji teknolojileri fuarı olma” hedefiyle bu yıl ilk kez ziyaretçilerini ağırlayacak olan WENERGY EXPO; aralarında jeotermalin de bulunduğu temiz enerji türlerinin tüm alt kategorilerinde faaliyet gösteren yatırımcı, üretici ve tedarikçilerin buluşma noktası olacak.

Fuar kapsamında 10 Mayıs Çarşamba Günü düzenlenecek “Yenilenebilir Enerjideki Görünmeyen Güç: Jeotermal” başlıklı oturumda JED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Derneğimizin Onursal Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoglu, Hürriyet Ege Yazarı ve Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğural konuşmacı olarak yer alırken oturumun moderatörlüğünü İBA Stratejik İletişim Danışmanlığı Kurucusu Gazeteci Serkan Aksüyek üstlenecek.

Ülkemizin sahip olduğu jeotermal enerji potansiyeli ve bu potansiyelden katma değer elde etmenin yöntemlerinin tartışılacağı oturum Fuar İzmir B Seminer Salonu’nda saat 10:00’da başlayacak.

Wenergy Fuarı hakkında daha kapsamlı bilgi ve kongre programına https://wenergy.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

CETECH | Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı

Başlangıç tarihi: 18 Ocak 2023
Bitiş tarihi: 20 Ocak 2023
All-day event
Konum: İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi
1674024151230-1

ENSİA’nın Kurumsal Destekçisi olduğu “CETECH | Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı” bugün İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde kapılarını açıyor.

20 Ocak’a kadar devam edecek fuarda rüzgar türbini üretici ve tedarikçileri, güneş panelleri, dalga enerji ekipman üretici ve tedarikçileri, akıntı, enerji ekipman üretici ve tedarikçileri, mühendislik firmaları, jeneratör ve alternatör üretici ve tedarikçileri, kesintisiz güç kaynağı üreticileri, deniz nakliyat firmaları, tersaneler, marina ekipman firmaları başta olmak üzere geniş bir ürün yelpazesinden yüzlerce üretici firma, doğru alıcı ve yatırımcısı ile buluşacak.

Avrupa Jeotermal Kongresi-2022

Başlangıç tarihi: 17 Ekim 2022
Bitiş tarihi: 21 Ekim 2022
Zaman: 00:00 - 00:00
Konum: Berlin Congress Centre
Banner-EGC-2022

EGEC Geothermal ve Avrupa Jeotermal Birliği tarafından düzenlenen Avrupa Jeotermal Kongresi’nin Berlin’de yapılacağı duyuruldu.

IGC Türkiye-Uluslararası Jeotermal Enerji Kongre ve Sergisi

Başlangıç tarihi: 19 Eylül 2022
Bitiş tarihi: 21 Eylül 2022
Zaman: 10:00 - 18:00
Konum: İzmir Kaya Termal Otel
IGC-İzmir

IGC Türkiye 2022 – 5. Uluslararası Jeotermal Enerji Kongre ve Sergisi, pandemi molasının ardından 19-21 Eylül 2022’de İzmir Kaya Termal Otel’de gerçekleşecek.

Kongre programında bilim, teknoloji ve piyasalardaki en son gelişmeler, dünya çapındaki jeotermal projeler, etki finansmanı, ölçek ekonomisi ve maliyet azaltma potansiyelleri, gelişen teknolojiler, petrol ve gaz sahalarının jeotermal potansiyeli gibi birçok konuya yer verilecek. Kongre bu yıl, farklı paydaşlar için bir etkinlik kombinasyonuna ev sahipliği yapmakla beraber jeotermalin akademik, endüstriyel veya toplumsal farklı yönlerinde çalışanların bir araya gelmesini sağlayacak.

IGC Türkiye 2022 için 200’den fazla üst düzey delege, yalnızca dünyanın en hızlı büyüyen jeotermal pazarını değil, aynı zamanda Avrupa, Afrika ve Orta Doğu ülkelerinin jeotermal potansiyelini de tartışmayı hedefliyor. Türkçe ve İngilizce senkron çeviri ile kongre, hem Türk hem de uluslararası katılımcılara açık olacağını belirtti.

IGC Türkiye 2022’ye kaydolmak için siteyi buradan ziyaret edebilirsiniz.

74. Türkiye Jeoloji Kurultayı

Başlangıç tarihi: 12 Nisan 2022
Bitiş tarihi: 16 Nisan 2022
Zaman: 10:00 - 10:00
Konum: MTA Genel Müdürlüğü Kültür Sitesi
tjk-2022

Ülkemizin yerbilimlerinde 1947 yılından günümüze kadar gerçekleştirilen en köklü ve saygın bilimsel organizasyonu olan Türkiye Jeoloji Kurultayı’nın yetmişdördüncüsü 11-15 Nisan 2022 tarihleri arasında MTA Genel Müdürlüğü Kültür Sitesinde yapılacaktır.