1. Anasayfa
  2. HABERLER

Nevşehir heyeti, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda

Nevşehir heyeti, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda
0

Bakan Kirişçi, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığındaki Nevşehir heyetini Tarım ve Orman Bakanlığı’nda kabul etti. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile bir araya gelen Nevşehir heyeti Kozaklı Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesinin ayrıntılarını görüştüler.

Ülkemizin en büyük ikinci Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Nevşehir Kozaklı’da hayat bulacak. 1 milyon 352 bin m2 alanda; yılda 40 bin ton üretim, 1500 kişiye istihdam, ülke ekonomisine de yıllık 750 milyon TL katkı sağlanacak.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tamamlandığında ekonomiye 750 milyon lira katkı sağlayacak ve 1,5 milyar lira yatırım tutarına sahip Kozaklı Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kozaklı’da jeotermalin bulunmasının kendileri için büyük nimet olduğunu belirten Kirişci, “Türkiye, dünyada jeotermalde 7. Avrupa’da 1. sırada bulunuyor. Bu potansiyelimizi kendi jeotermal kaynaklarımızı kullanarak üretime dönüştürmek zorundayız. Bu konuda mera kanununda değişiklik yaptık. Jeotermal seraların meraların vasıfları değiştirilerek endüstriyel sera olmak şartıyla kullanılabileceğine karar verdik. Jeotermal seracılıkta ilk temel atma törenini İzmir Dikili’de gerçekleştirdik. Kozaklı’dakinin temelini de inşallah seneye atacağız. O bölgede başka jeotermal kaynaklar varsa yine çalışmalar yapılacak.” dedi.

TDİOSB’de, jeotermal enerjinin yanında ayrıca güneş enerji sistemi ve rüzgâr enerji sistemi, oluşacak atıkların bertaraf edilerek ekonomiye kazandırılması için biyokütle enerji santrali de kurulması ve bu haliyle projenin tam entegre ve çevreye duyarlı hibrit bir proje olması amaçlanıyor.

Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.