1. Anasayfa
  2. DİJİTAL DÖNÜŞÜM

İnovatif Enerji Startup’larına PowerUp! Yarışması’ndan Son Çağrı!

İnovatif Enerji Startup’larına PowerUp! Yarışması’ndan Son Çağrı!

Türkiye ve 23 Avrupa ülkesindeki startup’lara yönelik, enerji ve temiz teknoloji konulu PowerUp! yarışmasına başvurular 19 Nisan’a kadar devam ediyor. Yarışmaya olan yoğun ilgi ve talep nedeniyle PowerUp!’ın organizatörü EIT InnoEnergy, birincilik ödülünü 20 bin Euro’dan 30 bin Euro’ya yükseltti. Yarışma ile ilgili detaylı bilgi www.powerup.innoenergy.com adresinde katılımcıları bekliyor.

 

Enerji alanındaki inovasyonları destekleyerek yatırım yapan EIT InnoEnergy, startup’lara yönelik enerji ve temiz teknoloji konulu PowerUp! yarışmasını düzenliyor. Türkiye ve 23 Avrupa ülkesinden startup’lara açık olan PowerUp!’a başvurular, yoğun ilgi ve talep nedeniyle 19 Nisan tarihine kadar uzatıldı. Yarışmanın organizatörü EIT InnoEnergy, birincilik ödülünü de 20 bin Euro’dan 30 bin Euro’ya yükseltti.

Yarışmanın başlıca alanını enerji ve temiz teknoloji sektörü oluşturuyor ancak mobilite, siber güvenlik ve akıllı şehirler de kapsam dahilinde bulunuyor. Birincilik ödülü 30 bin Euro’ya yükseltilen yarışmanın ikincilik ödülü 10 bin Euro, üçüncülük ödülü ise 5 bin Euro. En başarılı projelerin yaratıcıları ise 150 bin Euro’ya varan bir finansman sunan prestijli EIT InnoEnergy Highway® Hızlandırıcı Programı’na davet edilecekler. Yarışmanın Türkiye ayağının sorumlusu ise EIT InnoEnergy’nin Türkiye’deki tek partneri olan Sabancı Üniversitesi.

 

Yarışmaya başvuran projeler arasında en iyilerin kendilerinin know-how’undan faydalanma imkanına sahip olacağını söyleyen EIT InnoEnergy Orta Avrupa CEO’su Jakub Miler;

Biz, startup’lara yatırım yapan diğer şirketlerden farklıyız. Ticari hale gelene kadar projeleri sadece finanse etmekle kalmıyor, aynı zamanda destekliyoruz. Örneğin, takım oluşturma, eğitim, koçluk, mentorluk ile ilgili hizmetler sunuyoruz. Buna ek olarak, dış finansman kurumlarına erişimi kolaylaştırıyoruz, risk sermayesi ağlarıyla işbirliğine yardımcı oluyoruz ve ürünün kendisini de geliştiriyoruz. Bunun için araştırma kurumları ve üniversitelerle işbirliği yapıyor, çeşitli alanlardan mühendisleri davet ederek işbirliği ortamı yaratıyoruz.”

 

EIT InnoEnergy’nin İş Oluşturma Yöneticisi Michał Kraszewski ise PowerUp!’ın aynı zamanda çevre korumanın iyileştirilmesine katkıda bulunmak için de bir fırsat olduğunu vurguluyor:

 

Bunun bir örneği de Polonya ekibi tarafından geliştirilen Bin-e. Bu, kentsel atıkları kendi kendine tanıyan ve ayırt edebilen akıllı bir çöp sepeti. Bu girişim, şu ana kadar 100 cihaz sattı ve yakınlarda yaklaşık 500 bin Euro tutarında bir destek aldı!”