1. Anasayfa
  2. ETKİNLİK

Türkiye, UNESCO IGCP 636 Platformunda İlk Kez Temsil Edildi

Türkiye, UNESCO IGCP 636 Platformunda İlk Kez Temsil Edildi
0

27 Mayıs 2024 tarihinde, Türkiye, dünya çapında jeotermal kaynaklardan üretimi yaygınlaştırmak ve güçlendirmek amacıyla başlatılan uluslararası araştırmaları birleştirmeyi hedefleyen UNESCO IGCP 636 platformunda ilk kez temsil edildi. Bu önemli etkinlikte, Türkiye’nin jeotermal mirası ve mevcut üretim durumu en güncel verilerle ve özgün bir bakış açısıyla paylaşıldı.

Ayşegül Turan, yapılan sunumda Türkiye’nin jeotermal kaynaklarını ve ülkemizdeki üretim durumunu aktarırken Prof. Dr. Alper Baba ise teknik detayları ve Türkiye’de hayata geçirilen yenilikçi jeotermal uygulamaları katılımcılarla paylaştı.

Turan, bu iş birliği ile Türkiye’nin UNESCO IGCP 636 programında ilk kez temsil edildiğini belirterek, “Türkiye’de yetişen ve uluslararası camiada faaliyet gösteren bir mühendis olarak bu bağı kurduğum için çok mutluyum. Benzer çalışmaları, mevcut kurulu kapasitesi ile dünyada dördüncü sırada bulunan ülkemiz ile diğer ülkeler arasında iş birliğini güçlendirmek, Türkiye jeotermal sahalarında yapılan bilimsel araştırmaları artırmak ve Türkiye ölçeğinde elde edilen verilerin dünya genelinde benzer jeolojik yapıya sahip farklı sahalarda kullanılmasını sağlayarak iklim kriziyle mücadele etmek açısından önemli buluyorum.” dedi.

Prof. Dr. Alper Baba ise jeotermal kaynakların küresel önemini ve son gelişmeleri vurguladı, “Jeotermal kaynaklar her geçen gün daha fazla kıtada etkisini gösteriyor ve bazı ülkelerde enerji kaynaklarına ciddi katkı sağlıyor. UNESCO da bu konuda büyük bir ilgi gösteriyor. IGCP 636 araştırmaları kapsamında jeotermal kaynakların yaygınlığı ve önemi anlatılmaktadır” şeklinde konuştu.

27 Mayıs 2024 tarihinde yapılan sunumun kaydına buradan ulaşabilirsiniz: UNESCO IGCP 636 – Aşama II Video

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.