1. Anasayfa
  2. HABERLER

Gölyaka’da Jeotermal Seracılık

Gölyaka’da Jeotermal Seracılık
0

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, ilçede kuracağı örnek sera için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni ait Sera A.Ş. üretim merkezinde inceleme yaptı.

Gölyaka’da kurulacak olan jeotermal seralarla, çiftçiler yıl boyunca tarım yaparak, hem kendi ekonomilerine hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayacak.

Bu kapsamda ilçeye yapılacak olan örnek jeotermal seralar için, Sakarya’ya giden Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, “İlçemizde hayata geçirmeyi düşündüğümüz sera uygulaması ile jeotermal kaynak sularımızın ilçemiz seralarında kullanılması, yeni sera ve tarım alanlarının oluşturulmasını hedefliyoruz. Böylece Gölyakalı çiftçilerimizi 12 ay boyunca tarım yapabilecek, yıl boyunca aynı serada 4 farklı ürün üretebilecekler. İlçemizdeki çiftçilerimiz için önemli bir proje olan jeotermal sera için Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sera A.Ş üretim tesislerinde incelemelerde bulunduk. Sistemin kurulumu ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olduk. En kısa sürede Gölyaka tarım alanında adından çokça söz ettirecek. Bunun için çalışacağım, hem de çok çalışacağız” dedi.

Kaynak: Günaydın Düzce

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.