1. Anasayfa
  2. HABERLER

Jeotermal Enerji Piyasası 2027’ye kadar 50 Milyar Dolara Ulaşacak

Jeotermal Enerji Piyasası 2027’ye kadar 50 Milyar Dolara Ulaşacak
0

Jeotermal Enerji Endüstrisi, gelişmekte olan ekonomilerde hızlı sanayileşme ve güvenilir enerjiye yönelik artan farkındalıkla birlikte 2021 ve 2027 arasında yaklaşık %2 yıllık büyüme hızı kaydetmeye hazırlanıyor.

Global Market Insights, Inc. tarafından yapılan son çalışmanın bildirdiği üzere, Jeotermal Enerji Piyasası değeri 2027 yılına kadar 50 Milyar doları geçecek.

Hükümetin odağını öncelikle temiz enerji gelişimine kaydırmak, artan sera gazı emisyonlarına yönelik pazar büyümesini olumlu yönde etkileyecektir. İklim değişikliği hedefleri nedeniyle konvansiyonel yakıtların sınırlı kullanımı ile birlikte artan temiz enerji talebi, mevcut yenilenebilir enerji talebine katkıda bulunacaktır.

Fosil yakıtların kullanımı hem karbondioksit hem de sera gazı emisyonlarına katkıda bulunur. Yenilenebilir kaynakların kullanımını teşvik eden ekonomilerde, katı hükümet politikaları ve yetkileri, jeotermal enerji endüstrisini hızlandırmak için belirlenmiştir.

Jeotermalin sunduğu çeşitli avantajlarla birleşen teknolojik süreçlerdeki çeşitli gelişmeler, genel pazar büyüklüğüne katkıda bulunan kilit faktörlerden bazılarıdır. Binaların ısıtılması da dahil olmak üzere niş uygulama alanlarında jeotermalin doğrudan kullanımına yönelik devam eden araştırma ve geliştirme faaliyetleri, iş ortamına daha fazla katkıda bulunacaktır.

Avrupa Jeotermal Enerjiyi Benimsiyor

Hava kirliliğine ve artan emisyonlara yönelik büyüyen endişeler ile yenilenebilir enerji sektöründeki teknolojilerin sürekli gelişimi, pazar büyümesini yönlendirecek. Ekonomiler arasında jeotermal enerjiyi teşvik etmek için devlet finansmanındaki artış, jeotermal energi endüstrisini de artıracaktır.

Ülkeler genelinde iklim değişikliği nedeniyle yenilenebilir enerji kullanımını hızlandırmaya yönelik politikaların ve önlemlerin artan şekilde uygulanması, iş ortamını canlandıracaktır. Jeotermal enerji pazarında faaliyet gösteren önemli oyuncular arasında Ormat Technologies, Toshiba Corporation, Terra-Gen, Mitsubishi Power Ltd. ve Exergy International yer alıyor.

Flaş buhar santralleri, jeneratör türbinlerini çalıştırmak için sıcak sıvıları buhara dönüştüren en yaygın jeotermal enerji santralleridir. Ayrıca teknik kurulumda kullanılan flaş konteynerleri veya ayırıcıların sayısına göre tekli, ikili ve üçlü enerji santralleri olarak sınıflandırılır. Meksika bölgesinde flaş buhar tesislerinin büyük ölçekte benimsenmesi, jeotermalin sürdürülebilir, istikrarlı ve güvenilir bir enerji kaynağı olması nedeniyle binaların ısıtılmasında jeotermalin büyük potansiyeli, jeotermal enerji piyasası tahminlerini yönlendirecektir.

İtalya’nın jeotermal enerji endüstrisi, 2027 yılına kadar %1’in üzerinde büyüme hızını yakalayacaktır. Yarımadada çok sayıda kullanılmamış doğal kaplıcaların mevcudiyeti, jeotermal enerji kaynaklarına geçişi etkileyen ana faktördür. Artan karbon ayak izini azaltma çabalarıyla birlikte bölgesel ısıtmanın artan benimsenmesinin, Avrupa genelinde jeotermal enerjinin benimsenmesini hızlandırması bekleniyor. COVID-19, jeotermal projelerin gelişimini etkileyerek bir dizi projede gecikmeye neden oldu, ancak aşıların kullanıma sunulması ve daha az vakanın görülmesiyle birlikte, önümüzdeki zamanlarda genel endüstri büyümesi hızlanacak.

Kaynak: Cision PR Newswire

https://www.jeotermalhaber.com/event/hells-kitchen-jeotermal-projesine-muhendislik-odulu/

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.