1. Anasayfa
  2. HABERLER

İngiltere’nin İlk Jeotermal Enerji Santrali 3 MW Elektrik Üretecek

İngiltere’nin İlk Jeotermal Enerji Santrali 3 MW Elektrik Üretecek
0

İngiltere’nin ilk derin sondajlı jeotermal elektrik santrali Cornwall’da çalışmalar başladı. Tesis tamamlandıktan sonra Ulusal Grid’e 3 MWe’ye kadar elektrik sağlayacak

İngiltere’nin ilk derin jeotermal elektrik santrali için Jeotermal Engineering Ltd. (GEL) açılan sondajın bu hafta St Day yakınlarındaki United Downs Endüstri Bölgesi’nde faaliyete başlayacaklarını açıkladı.

Bu projenin amacı, İngiltere’deki jeotermal kaynağın elektrik ve yenilenebilir ısı üretme potansiyelini ortaya koymak. Santral, 3000 haneye güç vermek için yeterli enerji olan 3 MWe (Mega Watt elektrik) elektriği sağlayacak.

Küresel Mühendislik Danışmanlığı Arup, Jeotermal Engineering Ltd. (GEL)’den 9000MWh / yıl’a kadar yenilenebilir enerji garantisi garantileri almak için bir anlaşma imzaladı.

Sondaj derinliği, 4.000 metrenin altında olacak ve bu da İngiltere’nin en derin jeotermal sondajı olacak. Sondaj planlanan bölgede bulunan granitik kayaya iki derin jeotermal kuyu açılacak, en derinleri ise 4,5 kilometreye ulaşacak.

Jeotermal su en derin kuyucuktan yaklaşık 190 ° C’lik bir sıcaklıkta pompalanacak, yüzeydeki bir ısı değiştiriciden beslenecek ve daha sonra sürekli bir döngü içinde kayalardan daha fazla ısı almak için toprağa yeniden enjekte edilecek. Ekstra elde edilen ısı elektriğe dönüştürülecek ve Ulusal Şebekeye tedarik edilmesi planlanmata.

Cornwall’daki çok sert kayalarda bu tür derin kuyularda sondaj yapılması, normalde petrol, gaz ve konvansiyonel jeotermal kuyular için kullanılanlara benzer büyük bir sondaj kulesi gerektirecektir. Yardımcı ekipmanı ile birlikte, sitenin çoğunu alacaktır. Günde 24 saat çalışan iki kuyu delmek altı ila yedi ay sürecek.

Yüzeye yakın kuyular 24” çapında ve dikey olacaktır. Fakat derinleştikçe, jeolojik hedefi kesişmek için güneybatıya doğru yönlendirilecekler ve giderek daha da darlaştıracaklar. Uzunluğunun çoğu için çelik kaplı olacaklar, ancak son birkaç yüz metrede açık delik olacaklar ve çapı 8 ½ ”oranında tamamlayacaklar.

REGO programı, şirketlerin operasyonları için yeşil enerjiyi güvence altına almalarını sağlayan Birleşik Krallık Hükümeti tarafından desteklenen bir programdır. Anlaşma, firmanın Birleşik Krallık’taki tüm ofislerine sıfır karbon elektrik tedarik etmesini sağlayacak.

İngiltere’de sıcak kayalık alanlar:

Bu tür düşük karbonlu, yenilenebilir enerji kaynağı tarafından üretilen elektrik ve ısı enerjisi, jeotermal enerjinin diğer birçok sürdürülebilir güç kaynağının maruz kaldığı tepe ve çukurlardan etkilenmemesi gerekir.

Örnek ilanın tesis, Almanya’daki Insheim ve Landau’daki benzer tesislerin başarı ile devam ediyor. Bu inisiyatif ile uygulanan yenilikçi yaklaşımın Cornwall ve Devon’daki diğer uygun yerlerde tekrarlanabilir olması umut ediliyor.

Jeotermal Engineering Ltd’nin Genel Müdürü olan Ryan Law, “İngiltere’deki büyük ölçüde kullanılmayan jeotermal kaynakların, İngiltere’nin elektrik ve ısı enerjisi ihtiyaçlarının % 20’sine kadar güvenilir ve sürdürülebilir bir şekilde ulaşma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Kömürle çalışan elektrik santralleri kapatıldığı için yenilenebilir, taban yükü enerjisi ihtiyacı artabilir. Bu öncü proje, Birleşik Krallık’taki birçok benzer inisiyatifin başlangıcı olacağını umuyoruz.

Truro ve Falmouth milletvekili Sarah Newton, “United Downs Deep Geothermal Power projesinin şu anda devam etmesinden ve seçimler içim bir yatırım olmasında memnuniyet duyuyorum. UDDGP, İngiltere’nin ilk derin jeotermal enerji projesidir ve bu nedenle, ayaklarımızın altında 7/24 kullanılabilen ve hem elektrik hem de ısı sağlayan yenilenebilir bir enerji kaynağının daha fazla geliştirilmesini tetiklemeye yardımcı olacaktır. Yenilenebilir ısı kaynakları, enerji sistemlerimizi karbonsuzlaştırmak için hayati öneme sahip olacak ve bu tip projelerin daha fazlasını Cornwall ve ötesinde görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” Dedi.

Cornwall Council Cabinet Planlama ve ekonomi portföy sahibi, Bob Egerton şunları söyledi: “Bu, Cornwall’ın geleneksel maden alanında heyecan verici bir gün. Cornwall’ın bazı bölgelerindeki granitin İngiltere’deki en yüksek ısı akışına sahip olduğunu biliyoruz ve bu sıcak kayaların Cornwall’a zengin bir yenilenebilir enerji kaynağı sağlaması ve yerel ekonomiye iş, araştırma ve yatırımdan önemli faydalar sağlaması olası.

Konsey, sadece pilot Cornwall için değil, United Downs’daki bu derin jeotermal arama projeleri için büyük potansiyelliğin açığa çıkarılmasına yardımcı olacak ve ulusal ekonomi için de büyük bir ihracat potansiyeline sahip yeni bir endüstri yaratmak için eş finansman sağlamakta ve desteklemektedir. ”

Proje, Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu’ndan 10.6 milyon £, Cornwall Konseyi’nden 2.4 milyon £, Bolluk Başkenti aracılığıyla özel yatırımcılardan 5 milyon sterlin olmak üzere yaklaşık 18 milyon £ ‘luk bir fon almıştır. Bu projenin teslimat ortakları arasında JeoScience Ltd, İngiliz Jeolojik Araştırması ve Plymouth Üniversitesi Sürdürülebilir Dünya Enstitüsü yer alıyor. Bunların hepsi, jeotermal enerjinin İngiltere’de yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak uygulanabilirliğini arttırmak için çalışıyor.

Arup ve GEL, jeotermal teknolojiyi geliştirip ve kiralayarak, Geon Energy adı verilen bir ortak girişim ile bir dizi jeotermal projede birlikte çalışmışlardır; Son projeleri olan  Cornwall’daki Jubilee Havuzunu ve  İskoçya’nın batısında bulunan HALO Kilmarnock gelişimini kapsamıştır .

Arup’ın UKIMEA Sürdürülebilir Kalkınma Direktörü Nigel Tonks, “Jeotermal enerjinin, İngiltere’nin yenilenebilir enerji kaynaklarına katkıda bulunma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz ve bu nedenle 2013’ten beri jeotermal teknolojilere yatırım yapıyoruz. Bu anlaşma, jeotermal potansiyeli açığa çıkarma çabalarımıza önemli ölçüde katkıda bulunuyor. İngiltere operasyonlarımızın sıfır karbon ayak izi ile bu projenin İngiltere’deki jeotermal santrallerin büyümesini teşvik edeceğine inanıyoruz” dedi.

 

 Kaynak  

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.