Cibuti, bir milyon nüfusu ile Kızıl Deniz’in güney çıkışının batı kıyısında bulunan Afrika Boynuzu’nda küçük bir ülkedir. Yaklaşık 950.000 nüfuslu ülke, 2035 yılına kadar% 100 yenilenebilir enerji kullanan ilk Afrika devleti olmaya karar verdi.
Bu çok iddialı hedefe ulaşmak için, özellikle düşük maliyetle temiz ve yenilenebilir bir enerji kaynağını temsil eden jeotermal enerjiye odaklandı.
Afrika yarığının kuzey ucunda bulunan Cibuti, 5,000 MW’lık jeotermal enerji üretmesine izin veren bir kaynağın üzerinde duruyor! Cibuti, bu güçlü jeotermal potansiyelinden faydalanmak istiyor.
Cibuti, 2035 yılına kadar, farklı aşamalar bu % 100 yenilenebilir enerjiden faydalanmak istiyor. İlk enerji santralini 2020 yılında şebekeye tedarik etmek olacaktır. Halen Cibuti’de jeotermal enerji şu anda çalışmakta olan tek üretim yöntemi değil.
Ülke ayrıca yüksek seviyede güneş ışığına sahip, ayrıca sık ve düzenli şiddetli rüzgarları da kaydeder. Bu aynı zamanda onu güneş ve rüzgar enerjisi üretimini teşvik ediyor. Şimdiye kadar, ülke, elektrik ihtiyacının% 80’ini sağlayan Etiyopya’ya büyük ölçüde bağımlıydı. Özellikle Etiyopya’nın enerji ihracatı artığından, Cibuti artık enerjide özerklik sağlamak istiyor.
Cibuti hükümeti, ülkenin ekonomisinin kalkınmasının hızlanması, elektrik ihracatının pahalı olması ve elektrik kesintileri nedeniyle sürekli olarak her zaman güvenilir yerli enerji üretmek için jeotermal kaynakları kullanmaya karar vermiştir.