Çin, on yıldan az bir süre zarfında Jeotermal enerjiyi çok büyük bir ölçekte uygulamaya yönelik programına başladıktan sonra dünyanın en büyük jeotermal bölgesel ısınmasına sahip oldu.
Çin’in kömürden kaynaklanan kötü hava kalitesi jeotermal enerji ile daha temiz ve çevre dostu bir geleceğe kapılarını araladı.
Jeotermal kaynaklar, ilk olarak 1890’larda Idaho’da kullanılmış ve yeryüzünde doğal olarak depolanan ısıyı toplayarak ısıtma için kullanıldığında tutarlı, verimli ve neredeyse hiç emisyon içermeyen enerji üretimi sağlanmıştır. Rüzgar veya güneş enerjisinden farklı olarak, Çin ve diğer ülkeler jeotermal teknolojiyle ileriye doğru ilerlerken, ABD çok gerisinde kalıyor ve ısıtma talebimizin neredeyse% 0,01’ini karşılıyor.
Geçtiğimiz yıllarda ABD, kömür ve gaz yakıtlı elektrik üretiminin yerini almak için rüzgar ve güneş kaynaklarını kullanmaya başladı ve biyoyakıtları benzin ve motorin yerine kullanmak için kullanmaya başladı. Bu yeni teknolojiler önemlidir, ancak tamamen düşük karbonlu enerji sistemi dönüşümü, özellikle ABD’nin her yıl tükettiği birincil enerjinin beşte biri, evlerin ve suyun ısıtılması ve esas olarak fosil yakıtların yakılmasından kaynaklandığı için, jeotermal enerjiyi de içermelidir.
Birçok ülke halihazırda jeotermal bölge ısıtmanın olanaklarından başarıyla yararlanmaktadır.
- İzlanda, enerji ihtiyacının yaklaşık% 95’ini karşılamak için ülkenin yüksek dereceli jeotermal kaynaklarını kullanarak, neredeyse 50 yıldan kısa bir süre içinde fosil yakıtlardan yenilenebilir maddelere tamamen geçiş yapmıştır.
- Fransa’da, 750.000’den fazla kişi artık jeotermal ısı ile ısınıyor.
- Avrupa’da 14 ülkede 240 jeotermal bölge ısıtma sistemi bulunmaktadır .
ABD’de, yerli jeotermal kaynaklar iyi dağıtılmış ve binaların ve suyun ısıtılması için doğru sıcaklıklarda bolca mevcuttur. Şimdi bölgesel ısıtma için jeotermal kaynakların geliştirilmesi, ABD’ye fosil yakıtlar için uygulanabilir ve sürdürülebilir uzun vadeli bir yenileme sağlayacaktır.
Jeff Tester, Cornell Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Sürdürülebilir Enerji Sistemleri Profesörü ve Cornell’in Dünya Kaynağı Isı Girişimi için Baş Bilim Adamıdır.